Zaterdag 6 maart: 2 jaar muzikaal smullen met Ham Radio Communications @ Vera

Adres: Oosterstraat 44, Groningen
Entree: €8
Aanvang: 20:00


Ham Radio Communications bestaat 2 jaar! Al twee jaar lang zie je de beste (inter)nationale underground acts op bijzondere locaties, vóór ze in de grote clubs en op festivals staan. Dit willen we natuurlijk met jullie vieren en wel op 6 maart 2010 in Vera. Met een zestal topacts waar wij onze worstepootjes wel voor in het vuur willen steken: jongens en meisjes die steeds weer bij ons terugkwamen, oftewel waar wij de afgelopen twee jaar maar geen genoeg van konden krijgen. All you can eat, het wordt smullen!

Line up:
Grote Zaal
We vs. Death (Utrecht) 23:00 23:40
Cedarwell + band (usa) 22:00 - 22:40
Karl Blau (usa) 21:15 - 21:45
Kim Janssen w/ Minor Cities Band (Groningen) 20:30 - 21:00

Downstage - vanaf 23:30 -
I am Oak (Utrecht) + The Secret Love Parade (A'dam)

De Utrechtse indierockband We vs. Death heeft sinds 2000 naam gemaakt door zijn instrumentale indierock met sterke ritmes en sappige melodiën, en heeft met ‘A Black House, A Coloured Home’ (2009) een verrassend tweede full-length album afgeleverd, met zowel meer noisy als meer rustige nummers. Voor liefhebbers van: Fugazi, Neutral Milk Hotel en Pavement.

Cedarwell (Sheboygan, Wisconsin, USA) maakt muziek die wordt beïnvloedt door vroege rock ’n roll, moderne poprock en singer-songwriter-gevoeligheid met teksten die je aan het denken zetten. De band verrast zijn publiek in elke stad met een dynamisch optreden dat gebaseerd is op Eriks songwriting en stem, die wordt aangevuld door Joels mengelmoes van subtiele percussie, energiek drummen en achtergrondharmonica en –stem. Volgens hun website: ‘an acoustic pop-rock duo with really good songs; you will enjoy them.’

Eclectische muziek waarin elementen van folk, dub, R&B, grunge én hip hop terug te vinden zijn. Deze beschrijving kenmerkt volgens Wikipedia de muziek van indierock- en folkmuzikant Karl Blau (Anacortes, Wisconsin, USA). Op zich klinkt dat natuurlijk al nieuwsgierigmakend genoeg, maar Karl Blau is daarnaast ook nog een muzikant die zijn muziek releast door middel van de ‘Kelp Lunacy Advanced Plagiarism Society’, een abonnementsservice waarop je je kan inschrijven. Doen!

MusicFrom schreef het al: Kim Janssens debuutalbum 'The Truth Is I, Am Always Responsible' geeft een eerlijk en intiem kijkje in het hoofd van iemand die één van Nederlands grootste mannelijke singer/songwriters kan worden, of eigenlijk nu al is. ‘De fluisterende, fragiele stem van Kim dwingt je in zijn muziek te kruipen en neemt je mee in zijn onzekere wereld. Een wereld waarin de twijfel en onzekerheden die in Kims hoofd spelen beklemmend worden tentoongesteld.’ Móói, én vanavond samen met de Major Cities Band.


I am Oak (Thijs Kuijken) is een veelzijdige songwriter die melancholisch/harmonische folk maakt. 3voor12 beschreef zijn muziek eerder als ‘stemmig voor deze donkere winterdagen en geruststellend wanneer de eerste knoppen weer in de bomen staan. Weidse landschappen van uitgestrekte bossen of zeeën trekken aan je voorbij tijdens het luisteren.’ Nu staan er hopelijk 6 maart al flink wat knoppen in de bomen, maar hoe dan ook: I am Oak gaat je ontroeren met Thijs’ onvaste stem en stemmige geluid.

Twee meisjes uit Amsterdam die elkaar kennen sinds hun vijftiende, samen de wereld overgereisd zijn, daarna in een huis zonder tv en internet gingen wonen en daar met zijn tweeën een hele band vormden, waarbij ze samen schrijven, componeren en produceren. The Secret Love Parade maakt singer/songwriter-achtige pop met dromerige beats zoals Nick Drake of Bon Iver dat zouden doen als ze in de sixties hadden geleefd en meisjes waren geweest. Kijken dus. En luisteren. Vooral luisteren.