7 april: Mi Bubba & Mi (DK)+ Het Gloren + Corijn @ De Kunstbank

Locatie: De Kunstbank (voormalig Friesland Bank - tussen VVV en Vindicat)
Adres: Grote Markt
Aanvang: 20:00 uur
Entree: € 6

Line up:


My Bubba & Mi (DK | album release tour!)
De nieuwste Deense aanwinst van het Beep! Beep! Back up the Truck label (The Black Atlantic, We vs. Death, Kismet, e.a. ) heet My Bubba & Mi.
De dames ontmoeten elkaar als huisgenoten en eindigden als elkaars bandmaatjes! Hun debuut album "How it's done in Italy" kwam op 8 Maart uit in de Benelux en is hier gratis te beluisteren & downloaden. Waar moeten we aan denken? Een meisjes-trio dat prachtige lo-fi folk / alt-country en bluegrass maken van het intieme soort.



Het Gloren (Delft | album pre-release show!)
'Morgen is morgen is ook maar een dag.' Het Gloren experimenteert met de Nederlandse taal. Kleine liedjes over niets, over dingen die gaan zoals ze gaan. En altijd in een andere samenstelling. De enige constante lijkt Floris Schrama, zanger/gitarist en schrijver van de liedjes. Met een prachtige zachte stem en unieke vocale benadering. Alsof Doe Maar een experimenteel akoustisch project is begonnen, met van die deuntjes die maar in je kop blijven hangen. Alleen is Het Gloren iets stiekems. Iets achterafs. Het Gloren is stiekem dan ook heel erg goed.

Corijn (Grunn)
'Corijns liedjes zijn fluisterend, intiem en soms heerlijk vrolijk door een hier en daar perfect toegevoegde banjo. Corijn zegt beïnvloed te zijn door onder meer Iron & Wine en James Taylor, en dat is zeker goed te horen. Maar het mag, want zijn gitaarspel en zijn stem doen absoluut niet onder voor die van deze genoemde melancholieken. Het resulteert in een aantal mooie, breekbare liedjes die ontzettend goed in elkaar zitten.' Aldus MusicFrom.nl. Niks aan toe te voegen! :)