Maandag 21 september: Pompeii (usa) + Terrordactyls (usa) + The Postponers (nl) @ Platformtheater

Adres: Boterdiep 46, Groningen
ENTREE: € 6
Aanvang: 22:00

The Postponers (Grun, NL) - 22:15

Om 22.15 beginnen we deze avond met het Groningse The Postponers en hun ingetogen, explosieve, emotionele, vrolijke, getergde maar altijd met veel passie gebrachte indierock. Hun debuutalbum The Concept is in de media niet meer dan zeer positief ontvangen, met commentaar als ‘vol rockende gitaren en pakkende, melodieuze arrangementen’ (LiveXS), ‘in de geest van Thom Yorke’ (FRET) en ‘pure gitaarpop… hoge Buckley-achtige uithalen’ (KindaMuzik). Na Oerol en Noorderzon gaan ze hun ‘Radiohead meets Jeff Buckley meets Beatles-soep’ (Vera) nu gebruiken om deze maandag in het Platform veelbelovend van start te laten gaan!

The Terrordactyls (USA) - 23:00

Om 23.00 uur volgen twee extreem beminnelijke en populaire individuen met interesses als multiple choice vragen, weglopen, pistolen en het organiseren van hun i-tunes music library. Michael Cadiz & Tyrel Stendahl - The Terrordactyls – hebben samengewerkt met Kimya Dawson (als je Juno hebt gezien weet je genoeg) en zijn groot aan het worden binnen de anti-folkbeweging. Hoewel ze als ‘lo-fi’ gelabeld zijn, gaan ze voor ‘the highest fidelity’, met bitterzoete liedjes vol droefheid en nostalgie. Daarnaast houden Michael en Tyrel volgens hun biografie ook van het kijken naar inspiratievolle sportfilms en praten over hun spieren. Lijkt me duidelijk.

Pompeii (USA) - 23:30-0:00

En deze maandagavond wordt afgesloten door Pompeii, een band uit Austin, Texas, die hét gewoon begrijpt: een grondige berekening van melodie, albums met een glinsterende architectuur en songs die lezen als roerende zelfverwerkelijkingen. Pompeii maakt dromerige indierock, die doet denken aan Jimmy Eat World en Death Cab for Cutie. Soms romantisch, soms groots en dan weer klein en intiem - Pompeii weet vele elementen te combineren tot hun eigen geluid. Nothing happens for a reason als je de titel van hun album mag geloven, maar ze staan tijdens hun Europese tour wel mooi hier in Groningen!