Woensdag 15 April: CLUB NIGHT @ Shadrak (kelder)

Adres: Papengang, Groningen
ENTREE: 7 ongesubsidieerde €
aanvang: 21:30

Drie bands die rocken, springen en knieën doen buigen én natuurlijk vol zijn van vuur. vuuuuur!

The Walt (Utrecht, NL)
Photobucket
Rond 21:45 vallen we meteen met de deur in huis en de neus in de boter want The Walt uit Utrecht openen deze avond met hun über-intense doch strak omlijnde set van indie rock. The Walt speelde eerder dit jaar in het Platformtheater @ EUROSONIC al een indrukwekkende set van hun nieuwste materiaal.
In het Engels kun je de stijl van The Walt zo mooi omschrijven met de term 'disjointed', alsof het inderdaad om een aaneenrijging van muziek gaat. Eclectisch is ook zo'n term maar dat dekt de lading écht niet. The Walt is namelijk héél kieskeurig en ondanks het 'disjoint-ige' wél samenhangend. Misschien moet je het zo bekijken: The Walt is een welhaast goed gestijlde lappenpop die onbewust een Mega Man soundtrack naspeelt. Gooi er nog wat overduidelijke At The Drive-In invloeden, vooral op vocaal vlak, tegen aan en besprinkel het geheel met het typisch indiosyncratische gitaarwerk van gitarist Wouter (ook gitarist in We vs. Death) op een laag van creatieve stop en go drum beats van drummer Boudewijn (ook drummer in Kismet) en dan heb je een Walt. The Walt wel te verstaan.
Voor fans van: At The Drive-In, We vs. Death, Mega Man soundtracks

DARTZ! (UK)
Photobucket

Rond 22:15 gaan we genieten en dansen op de uitbundige dans-rock van Dartz!
Dit is de eerste keer voor deze Britten hier in Groningen. Misschien zelfs überhaupt wel hun eerste Nederlandse show. Dat laatste durf ik (nog) niet met zekerheid te zeggen.
Wat wél zeker is, is dat deze heren alle laden van de indie rock en mid '90 emo kast hebben open getrokken alvorens ze daaruit hun muzikale samenstelling kozen.
DARTZ! maken stuwende en lekker melodieuze indie-rock met herkenbare zanglijntjes en een fijn gevoel voor spanningsboog en dansbaarheid. Ene nummer klaar en uitgerock, hop de volgende!
Voor liefhebbers van: Bloc Party, The Dismemberment Plan of Foals en handklapjes!

Ravens (Groningen, NL)
Photobucket

Rond 23:15 gaan we na het lichtvoetige werk over op stevigere kost.
Ravens maken heerlijk melodieuze doch knijter rockende post-punk of hardcore. Wat jij wilt. Ravens maakt het niet uit wat je het noemt. Het rockt, het vlamt en het bromt er op los. Deze heren spelen al jaren in allerlei Groningse formaties van emo tot pop to snoeiharde thrash metal. Ze hebben het allemaal uitgeprobeerd en gespeeld. Nu spelen ze deze combinatie van punk en indie rock verpakt in een pop structuur, na zich een jaar lang in een oefenhok in het Viadukt te hebben opgesloten. Hun myspace is "everybody loves raves" en zo zal het ook zijn!

Photobucket