Zaterdag, 4 April: CLUB NIGHT @Viadukt

ENTREE: GRATIS !
aanvang: 22:00

Drie bands divers in genre, achtergrond en geluid maar allemaal jong en vol vuur!

EL SD (Stockholm, SE)
Photobucket
Rond 22:15 beginnen we de avond met de gespannen, psychedelische post-punk van EL-SD uit Stockholm. Deze jonge honden maken vuige indie-punk met tropical invloeden en idiosyncratische teksten, vol van verassende muzikale wendingen. EL-SD poetsten in enkele jaren hun 'sound' op van keiharde hardcore tot de huidige meer groovende experimentele versie. Misschien dat hun naam enigzins verraadt waar ze naast de lokale Zweedse hardcore nog meer hun invloeden uit haalden?
Denk Fugazi maar dan opgefokter of Joy Division maar dan stuwender en minder rammelend, of Shellac en Slint maar dan psychedelischer...

This Town Needs Guns (Oxford, UK)
Photobucket
Rond 23:15 is het de beurt aan het uit Oxford afkomstige This Town Needs Guns die vorig jaar nog een zeer indrukwekkende show in de Vera kelder bar speelden. TTNG maken vingervlugge, dansbare en uiterst melodieuze emo-rock. Hun gitarist staat soms als een kraanvogel over zijn gitaar gebogen om met wiskundige precisie zijn tap-melodiëen te spelen.
Deze band zal zowel fans van jaren '90 emo als American Football of Braid alsmede fans van de nieuwere dansbaardere indie-pop van bands als Foals of Bloc Party weten te bevredigen.

Johnny Cage (Leeuwarden, NL)
Photobucket
Last but not least dan de beurt aan Johnny Cage voor wat slepender en broeieriger werk. De heren van Johnny Cage hebben het druk dit weekend met 3 optredens in twee dagen. Maar, zoals gezegd, de bands van vanavond zijn jong en vol vuur. Johnny Cage is één van de nieuwe projecten ontstaan uit de as van ADEPT. Maar, de loodzware electronica van ADEPT is hier ingeruild voor donkere, atmospherische rock met zwelgende lagen atmosfeer uit 't keybaord in de trend van Radiohead.
Een etherische sound met een haast spook-achtige urgentie zoals ik lange tijd niet heb gehoord. Onlangs nog speelde JC in de Vera kelder bar een fantastische set. Aangezien ze bij ons hun 3e show v/h weekend spelen zullen ze aardig opgewarmd zijn. Dat wordt dus vlammen!

Photobucket